Mi alapján válassz felvételi előkészítőt?
Szülőként jogosan merülhet fel a kérdés: milyen módon készüljön a gyermek felvételire? Válassza-e a nagy csoportos oktatást, vagy inkább keressen magántanárt? Netán kisebb csoport legyen? Vagy hagyja inkább, mert az iskolában is készülnek?
 
Manapság felvételire készülőknek akármelyik évfolyamról is legyen szó, bőség zavara van, számtalan szolgáltató és magántanár áll rendelkezésre.. Most pár szemponttal szeretnék segíteni a választásban.
igy_oktass_online_online_matematika_online_tankonyvek_matekflow.jpg

Mindhárom felvételiben a közös, hogy jóval nehezebb feladatsor az addig megszokottaknál. Azt méri, mennyire látja a tanuló összefüggésében a matematikában addig tanultakat és mennyire tud gyorsan és logikusan gondolkodni.
 
Ami fontos, hogy nem lehetetlen az iskolai tudással megírni. Lehet olyan jó képességű tanuló, akinek ez megy magától, legfeljebb rágyakorol valamennyit. Ehhez nagy fegyelmezettség kell és kivételesen jó képességek. Tapasztalat azt mutatja, hogy aki jó tanuló (4-es 5-ös) matekból, minden további készülés nélkül nyolcadikban nagyjából a fele pontszámot szokott elérni.
ben-white-qdy9ahp0mto-unsplash.jpg
Itt jön a kérdés, hogy mi a helyzet, ha több pont kellene? Hatodikosoknál és negyedikeseknél nagyobb a verseny is, még inkább fontos a kiszemelt suliba. Szeretném hangsúlyozni,, hogy szerintem kifejezetten ártalmas lehet a "mostantól napi 1 órát matekozunk, ha törik, ha szakad" hozzáállás. Az inkább demotiváló, nem fenntartható.
Ha több pont kellene, azt úgy lehet, hogy magát a vizsgázást is gyakorloni kell. Nem elég kidolgozott megoldásokat nézni, illetve az alapján tanulni, a tartós eredményhez kell, hogy gyermek saját magától jusson el a megoldáshoz. Kidolgozott, vagy a tanár által prezentált példa csak legfeljebb ideig-óráig segíthet, de nem épül be tartósan.
 
És akkor hogyan történjen a készülés? Ha magánszektorban keresgél az ember, érdemes összehasonlítani, utánajárni, kérdezni. Itt is igaz, hogy nem minden, illetve mindenki jó mindenkinek. Fontos a szimpátia, illetve érdemes megnézni, megkérdezni, hogyan foglalkoznak a gyermekkel, és összevetni, hogy azt a szolgáltatást kapja-e, amiért fizet. Ha kérdés van, kérdezzen.
Ha pedig választott szakembert, akkor benne tudjon bízni annyira, hogy a folyamat közben a javaslatait megfogadják és együttműködjenek vele.
 
Amennyiben velem szeretnél készülni, nálam online egyéni és kiscsoportos órák érhetőek el.
Jelentkezz emailben: anna[@]matekflow.hu
 
Ha a döntés előtt megismernél személyesen, pont a vasárnapi évnyitó találkozóra várlak szeretettel:
https://www.facebook.com/events/546458719891865/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Facebook oldaldoboz

HTML

süti beállítások módosítása